Rolstoel Pelgrim

Profiel

Naam Rolstoel Pelgrim

Datum vertrek: woensdag 13 juli 2016
Dagen onderweg: 712
Dagen te gaan: onbekend

Momenteel in: Nederland

Over mij/mijn reis

Mijn Pelgrimage en Ik,

Over enkele dagen zal ik als rolstoelpelgrim vertrekken.
ik zal beginnen in Haarlem en deze etappe eindigen in Den Bosch maar het uiteindelijke doel is om Santiago de Compostella te bereiken maar dat zal nog wel een paar jaar duren.

De route die ik ga volgen is gedeeltelijk via Jacobswegen met een paar stukken alternatieve route omdat ik bepaalde plekken wil bezoeken, omdat de officiele route minder toegankelijk is, of omdat ik geen overnachtingsplek op een bepaalde plek op de route kon vinden..

Ik ga reizen per rolstoel. omdat ik een bindweefselaandoening heb (Ehlers Danlos) heb kan ik niet zo goed lopen (wel korte stukken), maar hierdoor laat ik me niet weerhouden. :)

Voor de kenners, ik rij in een op maat gemaakte Tlite rolstoel met e-motionwielen en voor mijn rolstoel heb ik een freeway pro acvtiv voorwiel.
e-motion wielen zijn rolstoelwielen met rijondersteuning. hierdoor kost het minder kracht om te rijden, de stoel versterkt mijn kracht met 80%, wel maak ik de gewone hoeveelheid bewegingen. het is te vergelijkbaar met de electrische fiets.
de freeway is een aankoppelwiel, dit wiel zorgt er voor dat ik met mijn rolstoel over onverharde paden kan rijden omdat de kleine wieltjes worden opgetild.

Overnachten hoop ik voornamelijk in kloosters te doen of op andere mooie rustige plekken.